1. Wat houdt je job bij EG nv in?

Ik ben hier nu zowat een jaar marketing assistant, verantwoordelijk voor budget opvolging, organisatie van launch meetings en congressen, het uitwerken van point of sales materiaal en de uitlevering van materialen aan de sales ploeg. Deze job vereist goeie project management skills, heel wat creativiteit en accuraat kunnen werken.

2. Wat is je achtergrond?

Ik heb een Bachelor in Office Management. Bij vorige werkgevers heb ik vooral Sales ondersteund. Ik heb altijd binnen de farma-industrie gewerkt: ik zie me niet echt in een andere sector werken.

3. Wat vind je het leukst aan je job bij EG?

  • Komende van grote Amerikaanse bedrijven, was ik hier aangenaam verrast door de menselijkheid. Het hangt hier niet in grote credo’s aan de muur, maar het wordt hier effectief toegepast. Ik kan hier 200% mezelf zijn. Alle collega’s en ook het Management zijn echt met je begaan. Je kan iedereen aanspreken over om het even welk probleem en je wordt er dan ook echt mee geholpen.
  • Management ziet ook toe op je work-life balance: er wordt niet verwacht dat we laat blijven werken.
  • Ook de MEP-cultuur (Motivation Energy Passion) leeft hier echt: iedereen gaat ervoor en als we merken dat iemand in de groep een dipje heeft, dan wordt die door de anderen weer meegetrokken.

4. Wat is er typisch aan werken voor EG?

  • Je krijgt meteen een grote zelfstandigheid waardoor je er onmiddellijk voor kan gaan. Je krijgt ook heel wat hulp van je baas en collega’s. Zo raak je snel ingewerkt.
  • Er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook de tijd genomen om samen een koffie te nemen en om plezier te maken – dat laatste wordt door Jef (onze Managing Director) ook aangemoedigd. Ook na de uren worden er samen leuke dingen gedaan zoals de Bike Challenge, de Spartacus Run, etc. Door die open sfeer leer je je collega’s goed kennen en dat bevordert de samenwerking alleen maar.
  • Hoewel we deel zijn van een grote groep, hebben we een grote mate van zelfstandigheid. Er kan veel lokaal besloten worden.

5. De missie van EG is om iedereen te helpen om een leven te leiden in optimale gezondheid. Kan je even uitleggen wat jij persoonlijk hebt met ‘gezondheid’?

  • Ik heb echt affiniteiten met het medische: ik wist al van jongs af aan veel over allerlei medische aandoeningen en hoe die aan te pakken. Dat zit me gewoon in het bloed.
  • Ik sport ook heel graag: ik doe aan yoga, ik ga veel lopen en ik doe aan mountainbiken in de zomer.
  • Ondanks de occasionele uitspatting met een glaasje wijn of een etentje uit, probeer ik heel gezond te eten. Ik heb zelfs een Facebook pagina met mijn eigen gezonde receptjes: Foodspiration.

6. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij EG te komen werken?

Als je ervan houdt om zelf de dingen in handen te nemen: niet twijfelen en gewoon doen. Je zal het je echt niet beklagen. Je komt sowieso in een groep fantastische mensen terecht!