1. Wat is je achtergrond?

Ik ben van opleiding biochemicus en was voorbestemd om in de research te belanden. Maar ik ben in de farma-industrie begonnen als vertegenwoordiger, dan doorgegroeid in sales om daarna in marketing en business development terecht te komen. Op mijn 35e kreeg ik de uitdaging om de generische tak van dat eerste bedrijf op te starten. Gebeten door generische medicatie, heb ik daarna voor Novartis het generisch merk Sandoz® geïntroduceerd om dan zo’n 13 jaar geleden de overstap naar marktleider EG® te maken. En hier zit ik nog steeds!

2. De missie van EG is om iedereen te helpen om een leven te leiden in optimale gezondheid. Kan je even uitleggen wat jij persoonlijk hebt met ‘gezondheid’?

Ik probeer heel veel aandacht aan mijn gezondheid te besteden: enerzijds door hard te werken want dat is ook gezond én door voldoende te ontspannen via sportieve activiteiten. Ik ben tot mijn 40e actief geweest als scheidsrechter in eerste nationale en zetelde daarna in raden van bestuur van voetbalploegen. Nu hou ik het vooral op wandelen: ik doe mee aan de dodentocht in Bornem en daar kijk ik elk jaar enorm naar uit. Tijdens die 100 km kom je jezelf steevast een paar keer tegen en daarin zit dan ook weer de link met mijn beroepsleven: steeds doorzetten, nooit opgeven en er blijven voor gaan.

3. Welke sfeer en manier van werken probeer je als baas neer te zetten bij EG?

  • Het is voor mij cruciaal dat mensen zich goed voelen want dat is de basis voor alles. Het geeft je energie en de motivatie om dingen te realiseren.
  • Ik hoop dat de mensen hier echt voelen dat ze belangrijk zijn voor mij. Elk jaar ga ik bijvoorbeeld op stap met mensen die langer dan 10 jaar bij het bedrijf zijn om hen te bedanken voor hun inzet. We doen dan steevast activiteiten ‘in de lucht, op het water of op het land’: bv.. een zeiltocht of een helikoptervlucht. Dergelijke activiteiten creëren een verbondenheid en geven me tevens de kans om te voelen wat er echt bij onze mensen leeft.
  • Ik laat me omringen door mensen die een sterk MEP-gehalte (Motivation Energy Passion) hebben en dat dan ook doorgeven aan de rest van de organisatie. Ik geloof er sterk in dat je dat kan creëren bij mensen door een voorbeeld te stellen: door hard te werken maar ook door samen plezier te maken. Ik probeer steeds verrassend uit de hoek te komen en durf regelmatig iets uit te halen met medewerkers: dat maakt het werken leuk.

4. Wat is jouw management stijl?

  • Ik ben een manager die heel goed kan loslaten maar tevens heel betrokken blijft. Ik heb over de jaren veel kennis opgebouwd die ik graag deel, maar ik wil ook graag dat mensen me challengen want dat leidt steevast tot verbetering. Ik geef wel sturing, maar moedig mensen altijd aan om zelf initiatief te nemen. Ik bewaak grondig dat evenwicht tussen sturen en loslaten.
  • Er zijn twee rode draden in mijn manier van werken: hard werken en goed ontspannen. Ik vraag veel van mijn mensen en challenge hen ook steeds: mensen moeten bij mij uit een meeting komen en verder nagedacht hebben dan ervoor. Maar ik wil steeds het aangename aan hard werken koppelen: onder de vorm van gezellige feestjes, verloning of af en toe een onverwachte attentie voor mijn mensen.
  • Ik ben ook nogal een voorloper: ik heb vaak ideeën die nu nog niet te realiseren zijn, maar ik wil mensen daar graag al in meenemen want dan raken we altijd verder en realiseren we verbeteringen. Wij zijn immers marktleider en het is dan ook onze verantwoordelijkheid om de markt te sturen en verder te ontwikkelen.

5. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij EG te komen werken?

Als je houdt van uitdagingen, van een gezellige sfeer, van hard werken en jezelf ten volle te ontplooien, dan moet je bij ons zijn!