• 16/01/2019

Marc is al 8 jaar Medical Representative bij EG. Zijn job bestaat erin om met zijn team artsen te informeren over EG en te motiveren om voor EG te kiezen. Marc geniet van de sociale contacten en het teamwork die zijn job inhouden. Om die reden komt hij minstens één keer per week samen met zijn team.

Marc is een echte MEP, met de nodige Motivatie, Energie en Passie, zelfs nog vóór hij bij EG werkte. Dankzij die waarden won hij als ex-topatleet de Gouden Spike in 1985, een belangrijke prijs die elk jaar een Belgische topatleet in de kijker zet. Na zijn carrière werd Marc zelfs coach van Tia Hellebaut en Stijn Stroobants, twee tophoogspringers.

Bij EG staat Marc bekend als de ‘bedrijfspoëet’. Zelf noemt hij zijn gedichten ‘amateur-versjes’, maar bij EG weet hij met zijn e-mails de medewerkers te entertainen. Zijn inspiratie vindt hij vooral bij de medewerkers van EG en de dichters Pablo Neruda en Jotie ’t Hooft. Als je Marc vraagt hoe lang hij al gedichten schrijft, antwoordt hij natuurlijk met… een gedicht:

    Van zodra ik kon schrijven

    en in de prachtige ogen van mijn moeder keek

    Jaja, vanaf die dag was het…

    … dat ik voor ‘het mengen van woorden’ 

         - ook genoemd de poëzie - bezweek

    … nu is het enkel door die ‘gemengde woorden’ 

         dat ik … “zelfs in de hemel” 

         mama’s ogen elke minuut van de dag nog zie!

         dank je wel poëzie !!!

Naast gedichten schrijven heeft Marc ook nog andere passies zoals schilderen, skiën en fietsen. Hij is actief betrokken bij Cardiab Cycling, een project van Michel Herssens (cardioloog) en Frank Pauwels (sportarts), waarbij diabetes- en hartpatiënten worden gestimuleerd om wekelijks samen te gaan fietsen. Twee jaar geleden reed Marc met 40 andere deelnemers de Mont Ventoux op, een berg in het zuiden van Frankrijk. Vorig jaar nam hij deel aan Roc du Maroc, een extreem zware survival-tocht met de mountainbike, dwars door Marokko.

Met zijn vrouw Elke reist Marc de wereld rond: Oeganda, Rwanda, Tanzania, Bali, Vietnam, IJsland, Canada en Ecuador,… het zijn maar een paar van de landen die hij al bezocht heeft.

Bedankt om je motivatie, energie en passie te delen met ons, Marc. We hopen nog lang van je gedichten en schilderijen te genieten!